+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 1 příspěvek 

Pokud chcete lepší zdravotní rutinu, vaření pomocí kanabidiolu nebo CBD je jedním z mnoha způsobů, jak tomu docílit.

 

 

 

 

 

CBD je kanabinoid v konopí stejně jako THC, jenom že není psychoaktivní. Dokonce i když spotřebujete velké množství CBD, nebudete vůbec cítit euforii. Má mnoho léčebných a terapeutických přínosů, s vlastnostmi, které mohou pomáhat při nemoci jako zánět, úzkost a deprese. Je dokonce skvělým zdrojem živin, což z něj dělá skvělou přísadu do vaření.

CBD chia skořicový parfait s mlékem

Tento recept trvá nejméně pět minut k vaření a vystačí na dvě porce.

Složení:

Příprava:

  1. Všechny ingredience kombinujte pomocí mixéru. Rozemílejte alespoň jednu minutu nebo dokud směs nebude hladká.
  2. Jakmile dokončíte míchání ingrediencí, nalijte vše do misky. Promyjte chia semínka asi jednu až dvě minuty, dokud se neobjeví žádné další zhluky.
  3. Nalijte směs do kontejneru, který je vzduchotěsný. Nechte vychladnout v chladničce asi 6 až 8 hodin. Zkontrolujte, zda se semena chia změnily na látku podobnou želatině. Během první hodiny směs z času na čas promíchejte, aby byla zajištěna lepší konzistence struktury.
  4. Použijte své oblíbené ovoce jako toppings. Podáváme chlazené.

Pikantní pesto pasta s krevetami a CBD

Tento recept trvá nejméně čtyřicet pět minut k vaření. Přibližně 4 porce. Je dobře známo, že  CBD olej v kapkách může pomoci při hubnutí.

Složení:

Krevetová pasta

  • 1 špetka černého pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička červených pepřových vloček
  • 1 polévková lžička citronové šťávy, čerstvě stlačené
  • 1 polévková lžička olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • ½ cherry rajčat, smíšené a poloviční
  • 500 g chřestů 
  • 500 g čerstvých krevet, loupaných
  • 200 g Gigli těstovin, nevařených

CBD Raw Pesto

  • 1 špetka černého pepře
  • 1 špetka soli 
  • 10 kapek 5 % CBD oleje
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ⅓ Parmazánů, strouhaný
  • 1 polévková lžička citronové šťávy, čerstvě stlačené
  • 1 polévková lžíce borovice
  • ½ šálku cherry rajčat
  • ½ šálku italské petrželky, čerstvé
  • 1 šálku bazalky, čerstvé
  • 2 šálky baby špenátů, čerstvého

Příprava:

  1. Začněme s přísadami na pesto. Ujistěte se, že je zelenina důkladně opláchnuta nejprve. Všechny ingredience na pesto vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Proveďte jejich zpracování nebo je smíchejte, až se jemně naseká. Pesto by se mělo obrátit na omáčku, která je hladká.
  2. Pesto vložte do malé misky. K tomu použijte lžičku. Zajistěte potravinářskou folii, abyste zakryli misku. Nechte ji chladit v ledničce.
  3. Pokračujeme s těstovinami. Vařte vodu ve velkém hrnci s vysokým teplem. Položte nudle Gigli. Kuchyňské nudle připravte pomocí přiložených pokynů.
  4. Chřest umyjte. Pomocí nože je nakrájejte na kusy o délce 5 cm. Uděláte to, zatím co vaříte těstoviny.Když skončíte, vložte chřest s těstovinami do vroucí vody. Nechte to vařit alespoň tři minuty. Jakmile je vařený, použijte cedidlo. Dejte stranou.
  5. Ohřejte olivový olej a máslo ve velké pánvi na středním ohni. Proveďte to až do roztavení másla. Pokryjte krevety směsi černého pepře, soli, kajenského pepře a vloček červeného pepře namočením. Přidejte krevety na pánvi a polejte citronovou šťávou. Vařte, až krevety budou úplně růžové.
  6. Přidejte chřest a nudle do pánve po dokončení vaření krevet. Spojte je dohromady. Dejte pánev z tepla.
  7. Přidejte šest až osm polévkových lžic omáčky z pesto, bazalkových listů a cherry rajčat. Posypeme parmazánem a podáváme. 

  8. Autor článku:

  9. Lucie Garabášová

    Lucie je v Zelené Zemi již několik let, je autorkou konopné řady pro zvířata a narazit na ni můžete zejména v konopné poradně, kde radí především s užíváním CBD pro zvířata.

    Lucie neustále rozšiřuje své vědomosti, navštěvuje různé kurzy a především se soustředí na pohybový aparát psů a koní a správnou výživu. 

    Ve svém volném čase pomáhá opuštěným zvířatům a zabývá se chovem amerických koní.

    Pokud se chcete o Lucii dozvědět více, můžete se podívat na její Linkedln, případně i Facebookový profil.

     

    Kontaktovat Lucii:

Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Lidé v diskusi:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Tento příspěvek je zneveřejněný.
    viviv · Před 2 roky
    Všechno vypadá zajímavě. Vůbec by mě nenapadlo, že konopí bude jednou součástí běžné kuchyně a že to má pozitivní vliv na naše Zdraví. Zajímalo by mě, jestli způsob vaření, má vliv na zpracování konopí? Jestli třeba litinový hrnec - litinové nádobí nějakým způsobem daleko víc neovlivní účinky konopí. Nebo jestli je to úplně jedno. Víte jak to myslím, něco jako na ušlehaný sníh se nesmí z kovem.
    • Tento příspěvek je zneveřejněný.
      Lucie Garabášová · Před 2 roky
      Dobrý den, to je asi zajímavá myšlenka - myslím si, že někdy napíšeme článek i na toto téma většina receptů s konopím je však ze studené kuchyně - i když nějaké jsou již z teplé, ale většinou se jedná o pečení. Ale až narazím na hrnec, určitě si na vás vzpomenu a nějaký zajímavý článek vymyslíme! Děkujeme
Další informace