+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 

Naši konopnou mast na kůži s měsíčkem lékařským asi už nemusíme dlouze představovat. Vyzkoušeli jste ji už ale opravdu na vše?

Co třeba použít konopnou mast na jizvy? V tomto článku se dozvíte, zda je tato mastička účinná i při hojení sešité kůže po větších úrazech či operacích.

Konopná poradna - jsme tu pro Vaše dotazy

Pavel Čermák
Konopí pro děti a dospělé
pavel.cermak@zelenazeme.cz | +420 720 562 486

Konopná mast na kůži je jedním z nejoblíbenějších produktů našeho sortimentu. Zákazníci si ji chválí na mnoho problémů od suché, svědivé pokožky, také jako mast na ekzém, dále na mazání popraskaných koutků úst až po léčení drobných poranění či mazání suchých tlapek zvířecích mazlíčků.

Má smysl použít konopnou mast na jizvy?

Konopná mast na kůži s výtažkem z měsíčku lékařského, obsahem přírodního lanolinu, bambuckého másla a včelího vosku má prokazatelné hojivé účinky. Mastička obsahuje také BIO konopný olej, který má navíc protizánětlivé a regenerační účinky. Nejen, že mast na jizvy vaši kůži nádherně promastí a zvýší tak její pružnost, dokonce ji i regeneruje. Obojí je při hojení jizev po operaci, laparoskopii nebo po úrazech velmi důležité.

Při hojení jizev na obličeji, končetinách, břiše, zádech a jinde můžete kombinovat i s klasickou kosmetickou vazelínou. Často ji doporučují přímo samotní chirurgové. Je totiž levná a dostupná. Vazelínu v konopné masti nehledejte, neobsahuje ji. Vazelínu v konopné masti nahrazuje právě přírodní lanolin, který na pokožce tvoří ochranou vrstvu, změkčuje a vyhladí ji, a co víc, zrychluje hojení ran, což při léčení jizev jistě oceníte. Bambucké máslo také urychluje regeneraci drobných ranek či popálenin a má přirozené antibakteriální účinky.

Reálná fotodokumentace procesu hojení jizvy od naší zákaznice

Následující detailní recenze na konopnou mast s měsíčkem zobrazuje hojení jizvy po operaci karpálního tunelu.

Na horním 4. obrázku je vidět, že došlo k mírnému rozšklebení jizvy po vytažení stehů. Při pohybu palce ruky se jizva otevírala. Zpočátku zákaznice mazala jizvu jen vazelínou.

Po našem doporučení vyzkoušela konopnou mast na jizvy, která následně pokožce dodala dostatečnou pružnost a regeneraci a za několik málo dní byl již vidět rozdíl. Jizva se uzavřela a krásně se dohojila.

Detailnější pohled na proces hojení nabízí spodní série fotografií. Přečtěte si jaké jsou další účinky konopné masti

 

TOP!

Konopná mast s měsíčkem lékařským je skvělá péče o pokožku celého těla. ...

Cena
Jednotková cena:199 Kč/100 ml
 7.86 EUR
Prodejní cena199 Kč
TOP!

Konopná mast s měsíčkem lékařským je skvělá péče o pokožku celého těla. ...

Cena
Jednotková cena:658 Kč/100 ml
 3.12 EUR
Prodejní cena79 Kč

Nejhledanější produkty

Pomáhá konopná mast na jizvy po operaci víček?

Ano, konopná mast může pomoci i na jizvy po operaci víček.

Co je operace víček?

Operace víček, známá také jako blefaroplastika, je chirurgický zákrok, který se provádí na horních a/nebo dolních víčkách. Cílem operace je odstranit přebytečnou kůži, tukové výdutě nebo svalové tkáně kolem očí, které mohou způsobovat estetické problémy nebo omezení zraku.

  • Operace horních víček: Při operaci horních víček se provádí řez v přirozených rýhách očních víček, aby se odstranila přebytečná kůže, tukové výdutě a případně také svalová tkáň. Tím se dosáhne omlazení vzhledu očí a zlepšení viditelnosti.
  • Operace dolních víček: Při operaci dolních víček se provádí řez buď pod očima v blízkosti řas nebo uvnitř očních víček. Tím se odstraňuje přebytečná kůže, tukové výdutě a koriguje se případné svalové výběžky. Operace dolních víček pomáhá snižovat otoky, vyhlazovat vrásky a omlazovat vzhled obličeje.

Operace víček je často prováděna jako kosmetický zákrok pro zlepšení vzhledu, ale může být také provedena z důvodu zdravotních problémů, jako je omezení zraku v důsledku přebytečné kůže nebo tuku na horních víčkách.

Konopná poradna - jsme tu pro Vaše dotazy

Pavel Čermák
Konopí pro děti a dospělé
pavel.cermak@zelenazeme.cz | +420 720 562 486

Jizvy po operaci víček

Po operaci víček je běžné, že na místě řezu vznikají jizvy. Jizvy po operaci víček mohou být viditelné a v prvních měsících po operaci mohou být červené, hrbolaté nebo zduřelé. Nicméně, s časem se jizvy zpravidla hojí a postupně se vyhlazují a zesvětlávají.

TOP!

Konopná mast s měsíčkem lékařským je skvělá péče o pokožku celého těla. ...

Cena
Jednotková cena:199 Kč/100 ml
 7.86 EUR
Prodejní cena199 Kč
TOP!

Konopná mast s měsíčkem lékařským je skvělá péče o pokožku celého těla. ...

Cena
Jednotková cena:658 Kč/100 ml
 3.12 EUR
Prodejní cena79 Kč

Existují několik faktorů, které mohou ovlivnit vzhled jizev po operaci víček:

  1. Genetika: Každý jedinec má různou přirozenou schopnost hojení ran a tvorby jizev. Někteří lidé mají sklon k tvorbě výraznějších jizev než jiní.
  2. Starostlivost o jizvy: Správná péče o jizvy po operaci je důležitá pro jejich správné hojení. To zahrnuje dodržování pokynů lékaře ohledně ošetřování ran, používání předepsaných mastí nebo krémů a minimalizaci vystavení jizev slunci.
  3. Zdraví kůže: Stav pokožky může ovlivnit hojení jizev. Zdravá, hydratovaná a dobře vyživená kůže se obvykle lépe hojí a méně náchylná k tvorbě výrazných jizev.
  4. Technika operace: Způsob provedení operace víček může také ovlivnit vzhled jizev. Kvalifikovaný plastický chirurg se snaží minimalizovat viditelnost jizev a umístit řezy tak, aby byly co nejméně nápadné.

Jakou mast zvolit po operaci víček?

Po operaci víček doporučujeme zvolit konopnou mast s měsíčkem, která je známá pro své šetrné složení. Neobsahuje ropné, ani palmové produkty - pouze čisté konopí, hydratační lanolin a zklidňující měsíček lékařský.

Mastičku doporučujeme nanášet dle potřeby, ideálně však 2x denně.

Pokud chcete hojení jizev po operaci víček opravdu dosáhnout skvělého výsledku, dodržuje ještě následující tipy:

  • Nevystavujte oči UV záření
  • Neaplikujte makeup kolem jizvy
  • Nenapínejte zbytečně pokožku
  • Dopřejte kůži čas a klid na regeneraci

Přesvědčte se sami o skvělých schopnostech této masti.

Budeme rádi za vaše recenze.


 Autor článku:

Lucie Garabášová

Lucie je v Zelené Zemi již několik let, je autorkou konopné řady pro zvířata a narazit na ni můžete zejména v konopné poradně, kde radí především s užíváním CBD pro zvířata.

Lucie neustále rozšiřuje své vědomosti, navštěvuje různé kurzy a především se soustředí na pohybový aparát psů a koní a správnou výživu. 

Ve svém volném čase pomáhá opuštěným zvířatům a zabývá se chovem amerických koní.

Pokud se chcete o Lucii dozvědět více, můžete se podívat na její Linkedln, případně i Facebookový profil.

 

Kontaktovat Lucii:

 

Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Buďte první a připojte svůj příspěvek.

Další informace