+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje375kal
5 / 5

Nepečený mrkvový dort – seznamte se. Autorkou recetpu je Eva Fryšarová - novinářka,  organizátorka, běžkyně. Děkujeme!

Celkový čas

30 min

Přípravy

10 min.

Čas vaření

20 min.

Kvantita

4

Přípravy: 10 min.

Čas vaření: 20 min.

Celkový čas: 30 min

Kvantita: 4

Složení

1 hrnek -
nastrouhané mrkve
1 hrnek -
nastrouhaných jablek
1/2 hrnku -
kokosu
1/2 hrnku -
vlašských ořechů a slunečnicových a dýňových semínek
1/2 hrnku -
datlí
3 špetky -
skořice (nemusí být)
1 kostka -
žervé natur (62,5 g
3 lžíce -
bílého jogurtu
1,5 lžíce -
medu

Příprava

Vypeckovala jsem datle, nakrájela je na menší kousky a namočila je asi na hodinku do vody. Mezitím jsem si nastrouhala jablko a mrkev a nahrubo nasekala ořechy a semínka, vše jsem smíchala ještě s kokosem. Následně jsem rozmixovala datle na lepivou hmotu (trochu přebytečné vody předtím klidně slijte, můj koláč by nemusel být tak „řídký“) a rovněž přimíchala do „těsta“.

Na náplň jsem metličkou smíchala jogurt, žervé a tekutý med.

Na dno malé kulaté formy jsem napěchovala mrkvovou směs, na to přišla bílá náplň a zase jsem to přikryla mrkví. Na závěr jsem ještě dort trochu poprášila skořicí a nechala odpočinout do druhého dne.

Děkujeme Evě Fryšarové za vynikající recept! Více: http://www.zabehu.cz/


Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Buďte první a připojte svůj příspěvek.

Další informace