+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje188kal
4.5 / 5

Používání sezónních surovin je to nejrozumnější a nejvýhodnější :-) Když k nim přidáme další skvělou surovinu - konopí, kterou nám příroda dává, vykouzlíme něco, co všichni milujeme.

Celkový čas

50 min

Přípravy

20 min.

Čas vaření

30 min.

Kvantita

4

Přípravy: 20 min.

Čas vaření: 30 min.

Celkový čas: 50 min

Kvantita: 4

Složení

1 a 2/3 hrnku -
ovesných vloček
2 -
vejce
2 hrnky -
pohankové mouky
4 - 10 lžic -
cukru
2 -
vanilkové pudinky
4 - 6 -
hrušek
voda dle potřeby

Příprava

Recept je na jeden klasický velký plech. Nejprve umelte hrnek konopného semínka a hrnek ovesných vloček. K namletým surovinám přidáme 2 vejce, 2 hrnky pohankové mouky, 3 lžíce cukru a vodu podle potřeby - tolik, aby vzniklo těsto, které lze vtlačit do pekáče.

Korpus pečeme při 180 °C 20 minut.

Zatímco je plech v troubě, nakrájejte 4-6 hrušek na kousky a vařte je 10 minut se lžící cukru a trochou vody.

Hrušky poklademe na korpus, jakmile jej vyjmeme z trouby. Zalijeme je ovesným nákypem a připravíme:  2/3 hrnku ovesných vloček nasypte do alespoň litrové nádoby a dolijte 800 ml vody. Směs promícháme, přivedeme k varu a vmícháme 2 vanilkové pudinky a cukr - množství dle chuti a sladkosti hrušek - cca 2-6 lžic.

Nechte alespoň 3 hodiny odpočívat.


Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Další informace