+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje165kal
4 / 5

Čerstvá zdravá svačinka - konopný chléb s konopným semínkem!

Celkový čas

45 min

Přípravy

15 min.

Čas vaření

30 min.

Kvantita

4

Přípravy: 15 min.

Čas vaření: 30 min.

Celkový čas: 45 min

Kvantita: 4

Složení

1 lžíce -
1/4 -
droždí (asi 10g) + trocha cukru + trocha mouky
100ml -
vody
240g -
Schar Mix B
40g -
hladké pohankové mouky
100ml -
vody
1 lžička -
soli
1 lžička -
chlebového koření (kmín, koriandr, anýz, fenykl)

Příprava

  • Droždí s trochou mouky a cukru rozmícháme s vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
  • Po vykynutí kvásku, přidáme lžíci oleje a všechny druhy mouky promíchané se solí a kořením a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout (nejlépe na topení nebo ve vyhřáté troubě). Pokud těsto kyne pomalu, necháme jej kynout déle.
  • Vál posypeme moukou a vykynuté těsto na něj vyklopíme. Těsto pomoučíme a hněteme tak dlouho, až je dobře propracované a vláčné. Takto připravené těsto zformujeme do tvaru bochníku, který vložíme do pomoučené ošatky (nebo misky vyložené čistou utěrkou), postříkáme vodou z rozprašovače, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout dalších 30 minut.
  • Mezitím si rozpálíme troubu na 250°C. Vykynutý chlebík překlopíme na plech, postříkáme vodou z rozprašovače a vložíme do trouby, do které zároveň vložíme malý hrnec s trochou vody, aby nám vznikla pára. Po 10 minutách pečení vypustíme z trouby páru a stáhneme teplotu na 200°C a pečeme dalších 25 minut.
  • Chléb je hotový jakmile zní dutě při poklepu ze spodní strany. Než jej nakrojíme, necháme jej dobře vychladnout, aby se nám nesrazil.
  • Čerstvý konopný chléb zakápneme kapkou konopného oleje a zasypeme konopným semínkem

Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Buďte první a připojte svůj příspěvek.

Další informace