Konopné zelňáky
- 21.09.2016
- Aktualizováno: 04.05.2022
- Autor: Andrea Lengyelová
Zelňáky - česká klasika, plná vitamínu C díky kvašenému zelí, která se hodí hlavně jako zdravý snack během chladných večerů u televize. Konopné semínko přídává nutriční hodnotu obsahem bílkovin a omega mastných kyselin.
Příprava
Kyselé zelí vymačkáme a nakrájíme. Všechny ostatní suroviny zapracujeme do konopné mouky. Těsto by mělo být středně tuhé, aby se dobře tvarovalo. Těsto vyválíme stejnoměrně na vymaštěném plechu s nízkým okrajem.
Posypeme konopným semínkem, které trochu zatlačíme válečkem. Pak těsto nožem rozkrájíme na libovolné tvary.
Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 stupňů, 30 až 40 minut (prostě do růžova).
Zelňáky tuhnou vychladnutím, proto je z trouby vyndáváme ještě vláčné.
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Buďte první a připojte svůj příspěvek.
Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků doporučuje náš obchod (z 2092 recenzí)
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz
-
18. 05. 2022
ID objednávky: 17171625
- Rychlé jednání
Zákazník nevyplnil celkové hodnocení obchodu
-
18. 05. 2022
ID objednávky: 17171648
- Pravidelne nakupujem pre seba aj psika....super obchod....spokojná som už roky
Zákazník nevyplnil celkové hodnocení obchodu
-
15. 05. 2022
ID objednávky: 17171523
Vše ok