+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje270kal
4 / 5

Zelňáky - česká klasika, plná vitamínu C díky kvašenému zelí, která se hodí hlavně jako zdravý snack během chladných večerů u televize. Konopné semínko přídává nutriční hodnotu obsahem bílkovin a omega mastných kyselin.

Celkový čas

60 min

Přípravy

15 min.

Čas vaření

45 min.

Kvantita

8

Přípravy: 15 min.

Čas vaření: 45 min.

Celkový čas: 60 min

Kvantita: 8

Složení

4 lžíce -
500 g -
kyselého zelí (tj. po vymačkání cca 250 g)
250 g -
změklého sádla (mletých škvarků)
350 g -
hladké mouky (nebo 300 g bezlepkové mouky + 1 vejce)
1-2 lžičky -
soli

Příprava

Kyselé zelí vymačkáme a nakrájíme. Všechny ostatní suroviny zapracujeme do konopné mouky. Těsto by mělo být středně tuhé, aby se dobře tvarovalo. Těsto vyválíme stejnoměrně na vymaštěném plechu s nízkým okrajem.

Posypeme konopným semínkem, které trochu zatlačíme válečkem. Pak těsto nožem rozkrájíme na libovolné tvary.

Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 stupňů, 30 až 40 minut (prostě do růžova).

Zelňáky tuhnou vychladnutím, proto je z trouby vyndáváme ještě vláčné.


Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Buďte první a připojte svůj příspěvek.

Další informace