+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje767kal
4 / 5

Úžasný veganský gyros s tzatziki omáčkou připravíte za pár minut a svěle si pochutnáte. Ale samozřejmě konopnou tzatziki omáčku využijí i masomilci :o)

Celkový čas

30 min

Přípravy

15 min.

Čas vaření

15 min.

Kvantita

4

Přípravy: 15 min.

Čas vaření: 15 min.

Celkový čas: 30 min

Kvantita: 4

Složení

1 šálek -
3 stroužky -
česneku nebo podle chuti
2 -
šťáva ze citronů nebo podle chuti
1 -
menší okurka hadovka
po 1 lžíci -
nasekané máty, kopru a petrželky
2 vrchovaté lžíce -
tahini
Na gyros si připravíme:
2 -
portobello klobouky
2 lžíce -
(veganské) worcestrové omáčky
kmínu
javorového sirupu
pita chleba

Příprava

Okurku nastrouháme nabo nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou. Je dobré ji trochu prosolit, aby pustila vodu předtím než ji vložíme do připravené pasty. Když ji máme nastrouhanou, můžeme před přidámín do pasty/omáčky vymačkat.

Do mixéru přidáváme postupně ingredience (mimo bylinek) a mixujeme do hladka. Pak přidáme okurku a bylinky. Pokud bude omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody. 

Příprava gyrosu:

V malé misce rozšleháme worcestrovou omáčku, kmín a javorový sirup. Do marinády vložíme na silnější plátky nakrájené portobello klobouky a necháme pár minut marinovat. 

Na pánvi s trochou oleje osmahneme houby a můžeme servírovat spolu s pita chleby (navhlčené ohřejeme na suché pánvi) a výbornou omáčkou tzatziki.

Zdroj: www.carrotsandflowers.com


Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Další informace