+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 

Konopný protein je jedním z nejlepších zdrojů rostlinných bílkovin. Mnoho lidí si bílkoviny spojuje s cvičením, takže si myslí, že jsou vhodné pouze pro sportovce. Ale není tomu tak! Konopný protein lze použít jako přírodní doplněk vitamínů, minerálů a aminokyselin a také k detoxikaci. Dokonalé využití najde také v kuchyni, o které si dnes povíme.

Konopný protein je vyroben z konopné mouky, produktu lisovaného za studena, který zbyl pro konopný olej. Jídlo z konopných semen obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a přibližně 10% omega mastných kyselin, jakož i řadu vitamínů a minerálů, včetně hořčíku, železa a zinku, které jsou nezbytné pro optimální zdraví. Konopný protein je v kuchyni velmi univerzální a lze jej přidat do smoothies a pečiva. Konopný protein je samozřejmě jedním z nejlepších proteinových prášků bez zrna, které můžete použít ve své každodenní stravě.

Proč používat konopný protein?

Konopí je bohaté na esenciální omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které podporují produkci energie a posilují imunitní systém, a také na fytosteroly, které bojují proti cholesterolu a obsahují snadno stravitelné bílkoviny, jako je albumin a edestin. Díky rozpustné a nerozpustné vláknině pomáhá tělu eliminovat toxiny prostřednictvím odbourávání tuků a podporuje zdravou a vyváženou stravu.

 

Vysoce kvalitní rostlinný sacharido-proteinový nápoj - pro regeneraci, ...

Cena
Jednotková cena:819 Kč/kg
 32.35 EUR
Prodejní cena819 Kč
BIO - - produkty
TOP!

Konopný protein v BIO kvalitě - vysoce kvalitní rostlinná bílkovina. 500 ...

Cena
Jednotková cena:798 Kč/kg
 15.76 EUR
Prodejní cena399 Kč
TOP!

100% přírodní sacharido-proteinový nápoj, 90% vstřebatelnost, + 23 ...

Cena
Jednotková cena:938 Kč/kg
 18.52 EUR
Prodejní cena469 Kč

Je bohatý na vitamíny a minerály, jako je hořčík, železo, zinek, vápník, vitamíny B a D3 a kyselina gama-linolenová, která předchází zánětům a symptomům PMS a bojuje s nimi. Konopí neobsahuje alergeny, které působí na lidi s intolerancí na potraviny. Rostlina neobsahuje lepek, cukr, laktózu, ořechy a sóju, takže je vhodné prakticky pro všechny.

Konopný protein může způsobit, že vaše jídlo bude vypadat trochu zeleně. To nepopírá lahodnou chuť vašich lahůdek. Zelená barva konopného proteinu je dána jeho přirozeným obsahem chlorofylu. Konopný protein je také bez cholesterolu a s vysokým obsahem hořčíku, což vám dodá energii na celý den, pomůže udržet váš nervový systém v činnosti. Nemůžeme nyní s těmito výhodami argumentovat? Zjistěte více o konopných bílkovinách a všech našich konopných receptech.

Podívejme se blíže na to, co lze z konopného proteinu připravit:

Recepty s konopným proteinem

Smoothies

Toto je pravděpodobně nejznámější způsob konzumace konopného proteinu. Smoothie může v podstatě nahradit jedno z vašich denních jídel, zejména přidáním bílkovin. Konopný protein je jedním z těch proteinů, které se dobře hodí k mléku a alternativám mléka.

Ovesná kaše

Správné ráno by mělo začít kaší! Alespoň to nás naučily naše babičky. Kaše je milována pro své pomalé uvolňování energie. Kaše je ideální jídlo a v zimě se snadno připravuje. Můžete míchat konopný protein s běžnými zrny (jako je oves nebo zrna jako proso nebo quinoa), nebo místo toho zvolit kaši bez zrna. Na sporáku zahřejte na středním ohni půl šálku mandlového mléka (nebo co chcete), dokud není na dotek teplý. Poté nalijte do své oblíbené cereální mísy a přidejte 2 lžíce kokosové mouky, 3 lžíce prášku konopného proteinu, 2 lžíce chia semen, skořici, vanilku a nasekaný kokos. Stále míchejte, dokud nemáte hustou dužinu, poté posypte oblíbeným ovocem nebo slunečnicovými nebo dýňovými semínky.

Použití kokosové mouky v ovesných vločkách spolu s konopným proteinem je také jedním z nejlepších způsobů, jak zajistit, aby byla velmi hustá a krémová!

Energetické tyčinky

Konopný protein je dokonalým doplňkem energetických tyčinek.

Můžete jej snadno smíchat s nemléčným mlékem nebo vodou, sladidlem podle vašeho výběru, mandlovým nebo kešu máslem, surovým kokosem, možná nějakým kakaem a jakýmkoli kořením, které chcete. Pak vše jen promíchejte, rukama to stočte do malých kuliček o velikosti kousnutí a máte hotovo - svačinky bohaté na bílkoviny bez sušeného ovoce jako pojivo (i když to můžete použít, pokud chcete).

 

Vysoce kvalitní rostlinný sacharido-proteinový nápoj - pro regeneraci, ...

Cena
Jednotková cena:819 Kč/kg
 32.35 EUR
Prodejní cena819 Kč
BIO - - produkty
TOP!

Konopný protein v BIO kvalitě - vysoce kvalitní rostlinná bílkovina. 500 ...

Cena
Jednotková cena:798 Kč/kg
 15.76 EUR
Prodejní cena399 Kč
TOP!

100% přírodní sacharido-proteinový nápoj, 90% vstřebatelnost, + 23 ...

Cena
Jednotková cena:938 Kč/kg
 18.52 EUR
Prodejní cena469 Kč

Vdolky

Muffiny a košíčky jsou oblíbené zejména u milovníků sladkého občerstvení. Tento produkt je na pultech kaváren nenahraditelný, ale co může být hezčího, než si ho vyrobit sami podle vlastních představ? Ušetřete sladké vdolky, které mají obvykle vysoký obsah cukru, díky čemuž budete ještě hladovější. Pečte své vlastní vdolky s konopným proteinem a trochou kokosové, ovesné nebo mandlové mouky, místo bílé nebo pšeničné mouky. Zdravé tuky z konopí, kokosu a mandlí vám pomohou udržet se déle plné. Nezapomeňte do muffinů přidat trochu jedlé sody (asi čajovou lžičku), aby se zvedly stejně jako běžné muffiny.

Brownies

Konopí je jednou z nejlepších přísad do mouky, kterou lze v receptu použít, protože do jídla přidává objem díky obsahu konopných vláken. Konopí je také hustý protein a má opravdu bohatou ořechovou chuť. Ačkoli mají konopná semínka lahodnou ořechovou chuť, protein má podobnou chuť, kterou lze snadno smíchat s jinými přísadami a vytvořit tak lahodný dezert, jako jsou brownies. Jediné, co musíte udělat, je přidat ji do běžné mouky v receptu na sušenky a kakaového prášku (použijte obě ve stejném množství). Použijte všechny ostatní přísady, které byste normálně použili v těstě, například sladidlo a vejce.

Vafle

Vafle jsou jedním z nejjednodušších receptů pro celou rodinu. Hlavní věcí je minimální množství přísad a může být také vyrobeno veganské i bezlepkové, slané nebo sladké. Obsahuje úžasný konopný protein, perfektní superpotravinu! Je to o takovém receptu, o kterém si dnes povíme.

Palačinky

Oblíbené jídlo dětí i dospělých. Mohou být také doplněny konopným proteinem, aby byly zdravější.

Konopné proteiny od Hemp Health z čeho vybírat

Sortiment konopných proteinů je široký, takže si můžete najít protein pro každou chuť. :-) Podívejme se třeba i na video, jak lze konopí využít v kuchyni v TV reportáži.

Autor článku:

Lucie Garabášová

Lucie je v Zelené Zemi již několik let, je autorkou konopné řady pro zvířata a narazit na ni můžete zejména v konopné poradně, kde radí především s užíváním CBD pro zvířata.

Lucie neustále rozšiřuje své vědomosti, navštěvuje různé kurzy a především se soustředí na pohybový aparát psů a koní a správnou výživu. 

Ve svém volném čase pomáhá opuštěným zvířatům a zabývá se chovem amerických koní.

Pokud se chcete o Lucii dozvědět více, můžete se podívat na její Linkedln, případně i Facebookový profil.

 

Kontaktovat Lucii:

 

Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Buďte první a připojte svůj příspěvek.

Další informace