Recepty z konopí

Životabudič s konopným olejem

Životabudič s konopným olejem

Podzim přináší chladnější počasí a s ním i zvýšené riziko nachlazení. V boji proti němu se vám bude hodit tento recept na tajný životabudič s konopným olejem. Pokud máte rádi výraznější chutě, rychle si ho zamilujete.

/

Počet porcí: 3

Kalorická hodnota: 48 kal

Celkový čas: 10 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 5 min.

Suroviny na přípravu:

  • BIO konopný olej - 4 lžíce
  • citrón - 1x
  • jablka - 2x
  • stroužky česneku - 4x
  • čerstvý zázvor - 1x
  • skořice - špetka
  • kurkumy - špetka
  • kajunského koření - špetka
  • další ovoce dle libosti (pomeranč, ananas...)
  • máta na ozdobení

Příprava

Tento recept je velmi jednoduchý. Jedná se o výborný přírodní detoxikant, podporující imunitu a se schopností čistit játra.

Odšťavněte jablka, vymačkejte citron (i s dužinou), prolisujte zázvor a česnek. Přidejte konopný olej a koření. Pak vše mixujte ve výkonějším mixéru, zamíchejte a můžete pít. Pro ještě lepší chuť lze přidat např. pomeranče, ananas apod.

Nakonec dozdobte mátou a čerstvým ovocem.


Na zdraví! 

.
.

 

TIPPro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme pít tento životabudič každé ráno nalačno po dobu minimálně 7 dní. Ideálně pravidelně.

Autor článku: Lucie Garabášová

Pomazánka z červené čočky a mrkve s konopnými semínky

Pomazánka z červené čočky a mrkve s konopnými semínky

Rádi vaříte neobyčejné recepty, ale přesto jednoduše, levně, chutně a zdravě? Pak musíte vyzkoušet pomazánku z červené čočky a mrkve. 

Pomazánka z červené čočky a mrkve s konopnými semínky

Počet porcí: 3

Kalorická hodnota: 130 kal

Celkový čas: 40 min.

Čas vaření: 30 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • konopná semínka - 1 lžíce
  • mrkev - 300 g
  • červená čočka - 120 g
  • cibule - 1 velká
  • pórek
  • koření (sůl, pepř)
  • bylinky (pažitka, petrželka...)

Příprava

Osmažte cibulku s pórkem, přidejte konopná semínka (asi 1 lžíci), 1 nastrouhanou mrkev, asi 1/2 šálku červené čočky. Podlijte trochou vody, vařte čočku do změknutí a poté rozmixujte. Dochuťte dle chuti solí, kořením nebo bylinkami.

Podávejte na rozpečeném toastu a ozdobte čerstvými bylinkami.

 

.


TIP: Nám chutná s nasekanou pažitkou a petrželkou

Žampiónová omáčka na špagety s konopím

Žampiónová omáčka na špagety s konopím

Posuňte žampionovou omáčku na špagety na jiný level. Přidejte do ní konopnou herbu. Takovou chuť všichni strávníci ocení!

Žampiónová omáčka na špagety s konopím

Počet porcí: 4

Kalorická hodnota: 120 kal

Celkový čas: 20 min.

Čas vaření: 15 min.

Čas přípravy: 5 min.

Suroviny na přípravu:

  • konopná herba k dalšímu zpracování - 1-2 g
  • konopná sůl
  • červená cibule - 1
  • čerstvé žampiony - 200 g
  • česneku - 3 stroužky
  • pepř, chilli
  • majoránka, oregáno
  • olej - 1-2 lžíce
  • rajský protlak

Příprava

Na troše oleje orestujte pokrájenou cibuli, přidejte žampiony a česnek.

Přisypte 1-2 gramy nadrcené konopné herby k dalšímu zpracování (konopný čaj).

Na orestovanou směs vyklopte rajský protlak, přilejte trochu vody.

Nechte pod pokličkou dusit a ochuťte kořením dle chuti (konopnou solí nebo provence, pepř, chilli, majoránka, oregáno...).

Podávejte s vařenými těstovinami (špagety).

Zelené smoothie

Zelené smoothie

Osvěžující zelené smoothie, které očistí Vaše tělo nejen při jarním detoxu. Koktejl obsahuje plno vitamínů z bylinek. Mohou ho i děti.

Zelené smoothie

Počet porcí: 3

Kalorická hodnota: 150 kal

Celkový čas: 10 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 5 min.

Suroviny na přípravu:

  • bylinky
  • konopná semínka - 1 lžíce
  • CBD olej 10% - 3 kapky
  • med - 1 lžička
  • citrónová šťáva - 1 lžička

Příprava

Nejlépe na jaře nasbírejte a omyjte bylinky.

  • listy: kopřivy, pampelišky, jitrocele, řebřicku, šťovíku
  • květy: sedmikrásky
  • konopná semínka a 3 kapky 10% CBD

Vše dobře rozmixujete s vodou v mixéru či smoothie makeru a pijete 2x denně. Můžete dochutit medem či citrónovou šťávou.

 

Domácí konopná čokoláda

Domácí konopná čokoláda

Máte rádi sladké? Připravte si chutnou domácí čokoládu z konopného másla a kvalitního kakaa.

Domácí konopná čokoláda

Počet porcí: 5

Kalorická hodnota: 556 kal

Celkový čas přípravy: 20 min.

Čas vaření: 10 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • konopné máslo (ghí) - 50 g
  • kvalitní kakao - 2 lžíce
  • cukr - 1-2 lžíce
  • konopná semínka - 1 lžíce
  • mléko

Příprava

Na tento recept nebudete potřebovat mnoho ingrediencí. Vystačíte si s konopným máslem, kakaem a cukrem.

Postavte dva hrnce do sebe tak, aby dno horního sedělo v hrnci spodním. Do spodního hrnce nalejte vodu a přivete ji k varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit konopné máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil.

Můžete přidat kokos, oříšky, konopná semínka, mléko případně i sušené ovoce.

Nakonec nechte čokoládu ve formičce ztuhnout v ledničce.

.
.
Konopná bábovka s tvarohem

Konopná bábovka s tvarohem

Vykouzlete z pár ingrediencí rychlou, chutnou a zdravou verzi bábovky s konopím.

Konopná bábovka s tvarohem

Počet porcí: 8

Kalorická hodnota: 338 kal

Celkový čas: 55 min.

Čas vaření: 45 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • konopná mouka - 3 hrnky
  • konopný protein - 2 lžíce
  • vejce (nejlépe ty domácí) - 3x
  • olej - 2 hrnky
  • tvaroh - 2 vaničky
  • cukru / Xylitolu
  • prášek do pečiva - 1x
  • vanilkový cukr nebo lžička vanilkového aroma - 1x
  • trocha mléka (dle potřeby)

Příprava

Smíchejte všechny ingredience (3 hrnky konopné mouky, 3 vejce, 2 hrnky oleje, 2 tvarohy, 2 hrnky cukru melasa nebo ve zdravější verzi můžete použít Xylitol, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr nebo lžička vanilkového aroma). Fajnšmekři mohou přidat i konopný protein (cca 2 lžíce). Dobře promíchejte a nalijte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pokud je těsto hustější přilijte trochu mléka.

Pečte na 180-200°C, 35-45 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je bábovka hotová.

Konopný banánový chlebík

Konopný banánový chlebík

Hostíte návštěvu a chcete pro ni připravit něco originálního? Upečte rychlý a sytý konopný banánový chlebík. Jeho chuť je spíše do sladka.

Konopný banánový chlebík

Počet porcí: 8

Kalorická hodnota: 250 kal

Celkový čas: 55 min.

Čas vaření: 45 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • loupaná konopná semínka - 2 lžíce
  • konopná mouka - 25 g
  • konopný protein - 25 g
  • CBD kokosový olej - 1 lžíci
  • vanilkové/mandlové aroma - 1 lžičku
  • javorový sirupu
  • vejce - 2
  • banány (3 do těsta, 1 na ozdobu) - 4
  • bílý jogurt - 100 g
  • arašídové máslo (tekutějšího) - 80 g
  • rýžová mouka - 125 g
  • kokosová mouka - 25 g
  • kypřící prášek - 1 lžička
  • skořice - 1/2 lžičky
  • sůl - špetka

Příprava

Tři banány rozmačkáme vidličkou a smícháme se zbytkem tekutých surovin. Sypké ingredience smícháme a nasypeme do tekutých. Podle chuti můžete přidat kakao, čokoládové kousky nebo třeba drcené ořechy (my doporučujeme konopná semínka -2 lžíce) promícháme a nalijeme do formy vystlané pečícím papírem. Poslední banán si rozkrojíme a položíme na vrch těsta. Pečeme v troubě při 180-200°C dokud nebude hotovo, cca 30-40 minut. Že je chlebík hotový poznáte tak, že do chlebíku píchnete špejli a po vytáhnutí na ní nezůstane nalepené těsto. 

Banánový chlebík lze jíst jen tak nebo ozdobit dle chuti např. arašídovým máslem, šlehačkou a čerstvým ovocem.

Jahodovo-borůvkové konopné smoothie

Jahodovo-borůvkové konopné smoothie

Jahodovo-borůvkové konopné smoothie pro celou rodinu. Zdravý nápoj s ovocem a konopím. Doporučujeme konzumovat s čerstvým ovocem. Recept je neuvěřitelně snadný, vyzkoušejte ho ještě dnes.

Jahodovo-borůvkové konopné smoothie

Počet porcí: 2

Kalorická hodnota: 150 kal

Celkový čas přípravy: 10 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 5 min.

Suroviny na přípravu:

  • konopný protein - lžička
  • konopná semínka - lžička
  • jahody - 250 g
  • borůvky - 250 g
  • voda - 250 ml

Příprava

Jahody a borůvky (mohou být i mražené) vložíme do mixéru, přidáme vodu a odměrku konopného proteinu, promixujeme. Nalejeme do skleničky a přidáme lžíci konopných semínek. 

 

.
.
Konopné koláčky

Konopné koláčky

Chcete překvapit originálním receptem? Vyzkoušejte konopné koláčky! Jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné.

 Konopné koláčky

Počet porcí: 4

Kalorická hodnota: 415 kal

Celkový čas: 30 min.

Čas vaření: 15 min.

Čas přípravy: 15 min.

Suroviny na přípravu:

  • Konopná mouka - 2 hrníčky
  • CBD ghí - 2 a ½ hrnečku
  • Herba k dalšímu zpracování - 60 g
  • Med (ideálně od včelaře) - ¾
  • Prášek do pečiva - 1 čajovou lžičku
  • Sůl - špetka
  • vejce - 2 až 3

Příprava

V míse promíchejte 2 šálky konopné mouky, 2 a ½ šálku másla, 2 či 3 vejce, ¾ šálku medu, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, ½ čajové lžičky soli a 60 g jemně nadrcené a proseté herby k dalšímu zpracování.

Chcete-li, aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné - tzv. CBD ghí. Lžící naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech, jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou.

Strčte do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečte zhruba 10 až 12 minut. Dávejte ovšem pozor, abyste koláčky nespálili. Arašídové máslo můžete nahradit jiným oříškovým máslem.

Konopné tortilly

Konopné tortilly

Připravte si doma zdravé a chutné konopné tortilly, které jsou ideální jako základ pro wrapy, tacos nebo quesadilly. Konopný olej a semínka dodají těstu výživné látky, které oceníte nejen vy, ale i celá rodina.

Konopné tortilly

Počet porcí: 8

Kalorická hodnota: 360 kal

Celkový čas: 30 min.

Čas vaření: 10 min.

Čas přípravy: 20 min.

Suroviny na přípravu:

  • 2 hrnky hladké mouky (může být i celozrnná nebo bezlepková)
  • 2 lžíce konopného oleje
  • 2 lžíce konopných semínek (loupaná)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku teplé vody (případně více podle potřeby)

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte konopný olej a konopná semínka. Pomalu přilévejte teplou vodu a rukama nebo vařečkou míchejte, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu více vody.

  2. Tvarování tortill: Těsto rozdělte na 8 stejných kuliček. Každou kuličku vyválejte na tenkou placku o průměru přibližně 15 cm. Pro snadnější válení můžete těsto podsypat trochou mouky.

  3. Smažení tortill: Předehřejte suchou pánev na střední teplotu. Vložte tortillu a smažte ji z každé strany přibližně 1–2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky a tortilly nejsou zlatavé. Opakujte s ostatními plackami.

  4. Servírování: Konopné tortilly podávejte ihned, nebo je uložte pod čistou utěrku, aby zůstaly teplé a měkké. Můžete je naplnit oblíbenými ingrediencemi jako jsou grilovaná zelenina, maso, sýr nebo avokádo.

Tipy:

  • Tortilly můžete připravit předem a skladovat je v lednici až 3 dny nebo je zamrazit pro pozdější použití.
  • Pro variantu s extra vlákninou zkuste použít celozrnnou mouku.
  • Pokud chcete tortillám dodat ještě více chuti, můžete do těsta přidat bylinky nebo koření podle vaší chuti.

Užijte si tyto domácí konopné tortilly, které jsou nejen chutné, ale i plné zdraví prospěšných látek!

Domácí müsli s konopím

Domácí müsli s konopím

Připravte si vlastní domácí müsli plné chutí a zdraví prospěšných ingrediencí. Konopná semínka, známá také jako „konopné srdce,“ dodají vašemu müsli extra dávku bílkovin, vlákniny a esenciálních mastných kyselin.

Domácí müsli s konopím

Počet porcí: 10

Kalorická hodnota: 382 kal

Celkový čas přípravy: 40 min.

Čas vaření: 30 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny:

  • 3 hrnky ovesných vloček (můžete použít i bezlepkové)
  • 1/2 hrnku konopných semínek (loupaných)
  • 1/2 hrnku ořechů podle chuti (vlašské, mandle, lískové ořechy apod.)
  • 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku lněných semínek
  • 1/2 hrnku sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky, datle, atd.)
  • 1/3 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka skořice
  • Špetka soli

Postup:

  1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 150 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

  2. Míchání suchých ingrediencí: Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, konopná semínka, ořechy, slunečnicová a lněná semínka, skořici a špetku soli.

  3. Příprava sladkého základu: V malé misce smíchejte med nebo javorový sirup s rozpuštěným kokosovým olejem a vanilkovým extraktem. Dobře promíchejte.

  4. Spojení všech ingrediencí: Nalijte sladkou směs do mísy se suchými ingrediencemi a důkladně promíchejte, aby byly všechny suché ingredience rovnoměrně pokryty.

  5. Pečení müsli: Přesuňte směs na připravený plech a rovnoměrně ji rozetřete. Pečte v předehřáté troubě 25 minut, přičemž směs každých 10 minut promíchejte, aby se pekla rovnoměrně a dosáhla zlatavé barvy.

  6. Přidání sušeného ovoce: Po upečení vyndejte müsli z trouby a nechte ho mírně vychladnout. Poté přidejte sušené ovoce a promíchejte.

  7. Uchovávání: Po úplném vychladnutí skladujte müsli ve vzduchotěsné nádobě až 2 týdny.

Servírování:

Domácí müsli s konopným srdcem je skvělým doplňkem k jogurtu, mléku nebo rostlinnému nápoji. Můžete ho také použít jako posyp na smoothie bowls nebo ho užívat samostatně jako zdravou svačinu.

Užijte si tuto výživnou a chutnou směs, která vám dodá energii na celý den!

Domácí rohlíky s konopným semínkem

Domácí rohlíky s konopným semínkem

Přinásíme Vám recept na snadné, rychlé a výborné domácí pečivo zasypané konopným semínkem. Jedná se o sýrové domácí rohlíky, které ani nepotřebují kynout. K jejich přípravě není zapotřebí droždí, stačí nám jen kypřící prášek. V troubě jsou hotové za půl hodinky a chutnají vážně skvěle.

Domácí rohlíky s konopným semínkem

Počet porcí: 4

Kalorická hodnota: 307 kal

Celkový čas: 45 min.

Čas vaření: 30 min.

Čas přípravy: 15 min.

Suroviny na přípravu:

  • Hladká mouka - 250 g
  • Prášek do pečiva - 3 čajové lžičky
  • Loupaná konopná semínka - 1 polévková lžíce
  • Smetanový sýr - 125 g
  • Mléko - 50 ml
  • Olej
  • Špetka sole
  • Vejce - 1
  • Žloutek - na potření

Příprava

  1. Smícháme v míse prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva.
  2. Přidejte vejce, mléko, olej a vše promícháme.
  3. Přidejte smetanový sýr a rukou uhněteme těsto.
  4. Těsto si vyválíme a vytvoříme kruh. Silný několik milimetrů.
  5. Těsto si nakrájíme na osminy a z každého kusu si srolujeme rohlík.
  6. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  7. Na plech položíme rohlíky.
  8. Rozšleháme si žloutek se solí a pepřem a potřeme rohlíky.
  9. Posypeme rohlíky loupaným konopným semínkem
  10. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut.
Vanilkové rohlíčky s konopným semínkem

Vanilkové rohlíčky s konopným semínkem

Blíží se Vánoce s tím každoroční pečení vánočních dobrůtek. Také rádi pečete? Překvapte něčím originálním. Co tahkle jednoduché vanilkové rohlíčky s konopným semínkem? Úžasně chutný recept pro speciální příležitosti...

Vanilkové rohlíčky s konopným semínkem

Počet porcí: 5

Kalorická hodnota: 480 kal

Celkový čas: 30 min.

Čas vaření: 10 min.

Čas přípravy: 20 min.

Suroviny na přípravu:

  • Mouka (mandlová) - 2 hrnky
  • Konopná semínka - 1 lžíčce
  • Vanilkový extrakt - lžička
  • Javorový sirup - 5 lžic
  • Špetka soli
  • Sladidlo

Příprava

  • Ve velké míse smícháme dohromady mandlovou mouku s  vanilkovým extraktem, javorovým sirupem, konopnými semínky a špetkou solu -  z toho vznikne těsto
  • Pokud je těsto moc suché přidáme pár lžic vody. 
  • Dosladit můžeme sladidlem
  • Rukama poté tvarujme rohlíčky
  • Pečeme na 170°C v elektrické troubě dorůžova
Jablečné konopné muffiny

Jablečné konopné muffiny

Tyto jablečné konopné muffiny jsou výživné a chutné, ideální jako snídaně nebo zdravá svačina. Konopná semínka přidávají muffinům extra dávku bílkovin, omega-3 mastných kyselin a vlákniny.

Jablečné konopné muffiny

Počet porcí: 8

Kalorická hodnota: 181 kal

Celkový čas: 35 min.

Čas vaření: 15 min.

Čas přípravy: 20 min.

Suroviny na přípravu:

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky (můžete použít i celozrnnou nebo bezlepkovou mouku)
  • 1/2 hrnku konopných semínek (loupaných)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru nebo kokosového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • Špetka soli
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného) nebo rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku mléka (může být i rostlinné mléko, např. mandlové)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 velké jablko, nastrouhané
  • 1/4 hrnku nasekaných ořechů (volitelné)

Postup:

  1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky nebo ji lehce vymažte olejem.

  2. Míchání suchých ingrediencí: Ve velké míse smíchejte mouku, konopná semínka, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl.

  3. Příprava tekutých ingrediencí: V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.

  4. Spojení směsí: Přidejte tekuté ingredience do mísy se suchými a jemně promíchejte, dokud se vše nespojí. Nakonec přimíchejte nastrouhané jablko a případně nasekané ořechy.

  5. Plnění formy: Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny, naplňte je zhruba do 2/3.

  6. Pečení: Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut, nebo dokud nebudou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

  7. Chlazení: Muffiny nechte několik minut vychladnout ve formě, poté je přesuňte na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.

Tipy:

  • Můžete přidat i rozinky nebo sušené brusinky pro extra sladkost.
  • Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do těsta přidat trochu strouhaného zázvoru nebo citronové kůry.

Tyto jablečné konopné muffiny jsou výbornou volbou pro každodenní pohoštění nebo jako výživný snack, který si můžete vzít s sebou.

Konopné cookies s čokoládou

Konopné cookies s čokoládou

Tyto konopné cookies s čokoládou jsou výživné, chutné a ideální pro každého, kdo hledá alternativní ingredience. Konopný olej a konopné mléko dodají těmto cookies jedinečnou chuť a zároveň poskytují zdravé tuky a bílkoviny.

Konopné cookies s čokoládou

Počet porcí: 24 cookies

Kalorická hodnota: 396 kal

Celkový čas přípravy: 35 min.

Čas vaření: 10 min.

Čas přípravy: 25 min.

Suroviny na přípravu:

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky (může být i celozrnná nebo bezlepková)
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 hrnku konopného oleje
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (nebo másla)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku konopného mléka
  • 1/2 hrnku konopných semínek (loupaných)
  • 1 hrnek čokoládových kousků (hořká nebo mléčná čokoláda podle chuti)
  • Volitelné: 1/4 hrnku nasekaných ořechů (vlašské, mandle, lískové)

Postup:

  1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 175 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.

  2. Míchání suchých ingrediencí: V míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Dejte stranou.

  3. Příprava olejové směsi: V jiné velké míse smíchejte konopný olej, kokosový olej a oba druhy cukru. Míchejte, dokud směs není hladká a dobře spojená.

  4. Přidání dalších tekutých ingrediencí: Přidejte vanilkový extrakt a konopné mléko, dobře promíchejte.

  5. Spojení směsí: Postupně přidávejte suchou směs k olejové směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Vmíchejte konopná semínka, čokoládové kousky a případně nasekané ořechy.

  6. Formování cookies: Pomocí lžíce tvořte z těsta malé kuličky a umisťujte je na připravený plech s dostatečnými rozestupy (asi 5 cm mezi jednotlivými cookies). Kuličky lehce splácněte, aby měly tvar cookie.

  7. Pečení: Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, dokud nejsou okraje cookies zlatavé. Střed by měl zůstat měkčí.

  8. Chlazení: Cookies nechte několik minut vychladnout na plechu, poté je přesuňte na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.

Tipy:

  • Pro extra čokoládovou chuť můžete použít kombinaci mléčné a hořké čokolády.
  • Pokud máte rádi měkčí cookies, hlídejte dobu pečení a cookies vytáhněte z trouby, jakmile začnou zlátnout na okrajích.

Tyto konopné cookies s čokoládou, konopným olejem a konopným mlékem jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních cookies s bohatou chutí čokolády a nutričními benefity konopí.

Bezlepkový čokoládovo-konopný dort s CBD ghí máslem

Bezlepkový čokoládovo-konopný dort s CBD ghí máslem

Tento bezlepkový čokoládový dort s konopným olejem a CBD ghí máslem je bohatý na chuť a zároveň plný zdraví prospěšných ingrediencí. Je ideální pro zvláštní příležitosti, kdy si chcete dopřát něco výjimečného, a přitom zdravého.

Bezlepkový čokoládovo-konopný dort s CBD ghí máslem

Počet porcí: 8 - 10

Kalorická hodnota: 378 kal na 1 porci

Celkový čas: 1 hodin 10 min.

Čas vaření: 50 min.

Čas přípravy: 20 min.

Suroviny na přípravu:

  • 1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1/2 hrnku kvalitního neslazeného kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce
  • 1/2 hrnku konopného oleje
  • 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1/2 hrnku konopného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa), rozpuštěné a zchladlé

Na krém:

  • 1/2 hrnku CBD ghí másla (při pokojové teplotě)
  • 1/2 hrnku kokosového cukru nebo práškového cukru
  • 1/4 hrnku kvalitního neslazeného kakaa
  • 1/4 hrnku kokosového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup:

  • Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si kulatou dortovou formu (cca 20 cm) a vymažte ji ghí máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  • Příprava dortového těsta:
    • Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.
    • V jiné míse vyšlehejte vejce s konopným olejem, medem, konopným mlékem a vanilkovým extraktem.
    • Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
    • Nakonec přimíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu do těsta.
  • Pečení:
    • Nalijte těsto do připravené dortové formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu dortu nevyjde čistá.
    • Po upečení nechte dort vychladnout ve formě asi 10 minut, poté jej přesuňte na mřížku, kde jej nechte zcela vychladnout.
  • Příprava krému:
    • V míse vyšlehejte CBD ghí máslo s kokosovým cukrem (nebo práškovým cukrem), kakaem, kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli, dokud nevznikne hladký a krémový krém.
    • Pokud je krém příliš hustý, přidejte ještě trochu kokosového mléka.
  • Dokončení dortu:
    • Po úplném vychladnutí dort rozřízněte na dvě vrstvy a polovinu krému naneste na spodní část dortu. Přikryjte druhou vrstvou a zbytek krému rozetřete na povrch a strany dortu.
    • Dort můžete ozdobit strouhanou čokoládou, ořechy nebo konopnými semínky.

 

Tipy:

Užijte si tento bohatý a zdravý čokoládovo-konopný dort, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo!

Pokud nemáte CBD ghí máslo, můžete použít klasické ghí máslo a přidat několik kapek CBD oleje dle dávkování uvedeného na lahvičce. Tento dort je nejlepší podávat po vychlazení v lednici, což pomůže zpevnit krém a chuťově se lépe propojí.

CBD citronová limonáda

CBD citronová limonáda

Vychutnejte si svou denní dávku CBD pro osvěžení v každém dni! Stačí jím obohatit klasický osvěžující nápoj. Recept vystačí na 6 porcí.

CBD citronová limonáda

Počet porcí: 2

Kalorická hodnota: 55 kal

Celkový čas přípravy: 15 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • citronů - 6-8
  • cukru - 1 šálek
  • vody - 5 šálků
  • CBD olej (¾ lžičky na porci) podle chuti - 6 lžiček
  • sodovky - 1 šálek
  • čerstvé máty - 1 svazek

Příprava

  1. V malém rendlíku zahřejte šálek vody a šálek cukru na středně vysokou teplotu. Stále míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Stáhněte pánev z hořáku a nechte směs úplně vychladnout.
  2. Do džbánu nebo jiné servírovací nádoby vymačkejte citrony.
  3. Do citronové šťávy přidejte zbývající 4 šálky vody, cukrovou směs a CBD olej. Důkladně vše promíchejte.
  4. K podávání lehce pomačkejte pár snítek máty na dně každé sklenice. Do ¾ naplňte sklenici citronovou směsí, zbytek dolijte perlivou sodovkou. Ozdobte několika lístky čerstvé máty.
Jogurtový parfait s borůvkami a medem ochuceným CBD olejem

Jogurtový parfait s borůvkami a medem ochuceným CBD olejem

Kouzlo ovocného parfaitu je v rychlé přípravě a v možnosti ovoce obměňovat podle vlastní chuti nebo podle sezony. Suroviny v tomto receptu vystačí na jednu porci.

Jogurtový parfait s borůvkami a medem ochuceným CBD olejem

Počet porcí: 1

Kalorická hodnota: 401 kal

Celkový čas: 15 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • Borůvky - 170g
  • Řecký jogurt - ⅔ šálku
  • CBD olej - ¾ lžičky
  • Cereálie - ½ šálků
  • Med - 2 lžíce
  • Sůl - Špetka
  • Skořice - Špetka

Příprava

  1. Ve vodní lázni nebo v rendlíku za nízké teploty pomalu smíchejte med s CBD olej. Odložte stranou.
  2. Ve druhé malé misce důkladně promíchejte řecký jogurt se solí a skořicí.
  3. Polovinu jogurtové směsi nalijte na dno skleničky.
  4. Na vrstvu jogurtu nasypejte vrstvu z poloviny (1/4 šálku) cereálií.
  5. Na vrstvu cereálií naskládejte polovinu borůvek (85 gramů).
  6. Pokapejte borůvky polovinou směsi medu a CBD.
  7. Celý postup vrstvení ještě jednou zopakujte – jogurt, cereálie, borůvky a med.
  8. Podávejte studené.

Dobrou chuť!

Růžové penne s CBD olejem

Růžové penne s CBD olejem

Pokud máte chuť na klasické těstovinové jídlo, ale toužíte po zdravější variantě, růžové penne vás nadchnou. Jsou připravené rychle, a hodí se jako večeře i pro náročné pracovní dny. Recept vystačí na šest porcí, takže nakrmíte celou rodinu.

Růžové penne s CBD olejem

Počet porcí: 2

Kalorická hodnota: 290 kal

Celkový čas: 35 min.

Čas vaření: 20 min.

Čas přípravy: 10 min.

Suroviny na přípravu:

  • CBD olej (¾ lžičky na porci) podle chuti - 6 lžiček
  • Olivový olej - 1 lžíce
  • Česnek, prolisovaný - 4 stroužky
  • Drcený růžový pepř - 1 špetka
  • Žampiony, pokrájené - 230g
  • Středně velká rajčata, nasekaná
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý špenát - 4 šálky
  • Omáčka marinara - ½ šálek
  • Celozrnné těstoviny penne, uvařené - 350g
  • Strouhaný parmezán - ¼ šálku

Příprava

  1. Ve velké pánvi s poklicí rozpalte olivový olej na středně nízkou teplotu.
  2. Přidejte česnek a drcený růžový pepř. Restujte dokud česnek nezměkne – asi 2 minuty.
  3. Vmíchejte žampiony, rajčata, sůl a pepř. Vařte, dokud houby nezačnou pouštět šťávu – přibližně 5 minut.
  4. Přidejte špenát a pánev zakryjte poklicí. Nechte špenát 2 minuty zavadnout.
  5. Sundejte poklici a vmíchejte omáčky na těstoviny. Stáhněte pánev z hořáku a nechte 5 minut odpočinout.
  6. Zatímco zeleninová směs chladne, v menší misce nakapejte CBD olej na řecký jogurt. Důkladně promíchejte.
  7. Přimíchejte směs řeckého jogurtu a CBD opatrně do omáčky, a nakonec přidejte uvařené těstoviny penne. Zlehka všechno promíchejte tak, aby se těstoviny i zelenina pokryly omáčkou.
  8. Rozdělte těstoviny do misek a před podáváním doplňte strouhaným parmezánem.
Domácí slavnostní vaječný koňak s CBD olejem

Domácí slavnostní vaječný koňak s CBD olejem

Tento domácí vaječný koňak je perfektní pro slavnostní příležitosti. Kombinuje tradiční krémovou texturu a bohatou chuť s moderním dotekem CBD oleje, který přidává klidnou a relaxační složku do tohoto oblíbeného nápoje.

Domácí slavnostní vaječný koňak s CBD olejem

Počet porcí: 8 - 10

Kalorická hodnota: 287 kal

Celkový čas: 25 min.

Čas vaření: 5 min.

Čas přípravy: 20 min.

Suroviny:

  • 6 velkých vajec
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 hrnek rumu, brandy nebo bourbonu (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku (plus více na posypání)
  • 8-10 kapek CBD oleje (podle doporučeného dávkování na lahvičce)
  • Špetka soli

Postup

Příprava vajec: Ve středně velké míse vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem, dokud směs nezbledne a nezíská hustou konzistenci.

Přidání mléka: V hrnci na středním plameni zahřejte mléko spolu se smetanou a špetkou soli, dokud směs nezačne lehce bublat (nesmí vařit). Postupně přilévejte ohřáté mléko do směsi žloutků a cukru, neustále šlehejte, aby se vejce nesrazila.

Zahřívání směsi: Přelijte směs zpět do hrnce a zahřívejte ji na mírném ohni, dokud nezhoustne natolik, že pokryje zadní stranu lžíce (teplota by měla být kolem 70 °C). Nenechte směs vařit, aby se nesrazila.

Dokončení základu: Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte vanilkový extrakt a mletý muškátový oříšek. Nechte směs lehce vychladnout.

Přidání alkoholu a CBD: Jakmile směs vychladne na pokojovou teplotu, přidejte alkohol podle chuti. Nakonec vmíchejte CBD olej.

Chlazení: Přelijte vaječný koňak do uzavíratelné nádoby a uložte do lednice, kde ho nechte alespoň 2 hodiny chladit, ideálně přes noc, aby se chutě dobře prolnuly.

Podávání: Před podáváním vaječný koňak lehce promíchejte. Servírujte ho vychlazený, v malých skleničkách, a ozdobte špetkou mletého muškátového oříšku na vrchu.

Tipy:

  • Pokud chcete alkoholovou verzi vynechat, můžete místo alkoholu použít více mléka nebo smetany.
  • Pro hustší a krémovější konzistenci můžete zvýšit množství smetany na šlehání.

Upozornění:

  • Při přípravě vaječného koňaku dbáte na to, aby směs nevařila, čímž předejdete riziku sražení vajec.
  • CBD olej přidávejte s ohledem na doporučené dávkování a své vlastní potřeby.

Tento slavnostní vaječný koňak s CBD olejem je nejen lahodný a krémový, ale také vám pomůže relaxovat během svátečních dní.

 

Používáme ověření věku Adulto