+420 212 812 670|info@zelenazeme.cz

Hlavní informace
 Připojte komentář 
KategoriePředkrmy a občerstvení KuchyněČesky Výživové údaje918kal
4 / 5

Sladká tečka k nedělnímu obědu, zdravý narozeninový dort... Výborný, bílkovinami nabitý dortík, který Vás oslní jemnou chutí krému a výraznou, ostrou, oříškovou chutí korpusu 

Celkový čas

40 min

Přípravy

10 min.

Čas vaření

30 min.

Kvantita

6

Přípravy: 10 min.

Čas vaření: 30 min.

Celkový čas: 40 min

Kvantita: 6

Složení

¾ hrnku -
datlí
3 lžíce -
lněného semínka
¾ hrnku -
ovesných vloček
1/3 hrnku -
vlašských ořechů
1 -
jablko
2 -
banány
hruška
med
tofu

Příprava


Nejprve zalijeme horkou vodou ¾ hrnku datlí a necháme je 10 minut změknout.

Mezitím rozmixujeme ¾ hrnku neloupaného konopného semínka, 3 lžíce lněného semínka a ¾ hrnku ovesných vloček, nahrubo nasekáme 1/3 hrnku vlašských ořechů a 1 jablko najemno nastrouháme.

Ze změklých datlí slijeme většinu vody - necháme jenom cca 2 lžíce a tyčovým mixerem je rozmixujeme na pastu. Tu přidáme k ostatním surovinám a uhněteme tuhé těsto, které vtlačíme do dortové formy, nezapomeneme vytvořit cca 1,5 cm vysoké okraje.

Krém připravíme rozmixováním dvou banánů s půlkou hrušky, lžící medu a 180g (1 kostka) tofu. Krém natřeme na připravený korpus a povrch ozdobíme tenkými plátky hrušek a vlašskými ořechy.

Dort dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice.

Zdroj: VarimKbehu


Připojte svůj příspěvek...
Komentovat jako nepřihlášený uživatel
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Další informace