Co víc patří k příjemným letním večerům, než posezení s přáteli a grilování? Chcete překvapit unikátním receptem na nakládané maso nebo zeleninu? Využijte naše tipy a připravte svým nejbližším pochoutku s chutným konopným kořením.
Historie grilování
O původu grilování existuje několik teorií. Pravda ale bude taková, že grilování se vyvinulo přirozeně spolu s tím, jak člověk ovládl umění lovu a zapálení ohně.
K těm, kteří se hlásí o svůj podíl zásluh za vznik tohoto gastronomického odvětví, jsou Francouzi. Slovo barbecue údajně pochází z barbe-a-quene, nebo-li pečení od fousů po ocas. Pokud známým labužníkům z Francie tak úplně nedůvěřujete, nabízí se teorie, že grilování pochází od původních obyvatel Ameriky, konkrétně Aravaků, což je poměrně velká skupina jazykově a kulturně příbuzných indiánských kmenů z Jižní Ameriky. Ti maso připravovali na roštu vyrobeném ze syrového dřeva, které nazývali barbacoa.
Směs himalájské soli, květů konopí a chilli
Směs himalájské soli, květů a listů konopí, medvědího česneku a pepře
Směs himalájské soli, konopných květů a bylinek
Konopné soli
Konopí jako bylina je skvěle využitelná při vaření pro dochucení vašich pokrmů. Při vaření/pečení/smažení se uvolňují látky v konopí obsažené (kanabinoidy). Květy konopí obsažené v solích a kořenící směsi napomáhají dobrému trávení, neboť podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Konopí navíc pokrmům dodá nezaměnitelnou jemnou chuť.
Konopná sůl pepř a medvědí česnek
Tato sůl je pro opravdové labužníky a nadšence - jedná se o směs konopí a himalájské soli se špetkou zeleného pepře a medvědího česneku. Himalájská sůl kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro metabolické procesy. Čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Tato sůl vytváří zásadité prostředí v těle. Medvědí česnek je antibakteriální a považuje za přírodní antibiotikum a antimykotikum.
Zelený pepř je přirozený stimulant trávení a afrodiziakum.
,,Jako správný chlap je kombinace pepře a medvědího česneku pro mě ta pravá! Dochucujeme s ní doma úplně všecko" říká Jakub Dufek ze Zelené Země
Konopná sůl s chilli
Máte-li chuť na něco trošku ostřejšího, určitě sáhněte po této konopné soli - Směs konopí a himálájské soli se špetkou chilli. Himalájská sůl kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro metabolické procesy. Chilli papričky zlepšují stravitelnost porkmů, ředí krev a povzbuzují krevní oběh a jsou také považovány za přírodní afrodiziakum.
,,Trošku pálivého na maso prostě patří! Tuto sůl volím já." podělil se s námi o svůj názor konopný poradce Pavel
BIO konopná sůl
Originální český výrobek pro zdravé dosolování - Směs je vhodná na běžné přisolování pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Konopí je díky látkám v něm obsažených vhodné při zažívacích potížích. Má uklidňující a uvolňující účinky.
,,Konopnou sůl ráda využívám nejen při grilování! Pokud se jedná o gril, ráda s ní dochucuji brambory, maso, nebo zeleninu. Své blízké chutí vždy mile překvapím" zmínila se Lucka ze Zelené Země.
Kořenící směs Provence
Pokud si přejete rovnou dochutit svůj pokrm kořenící směsí, vyzkoušejte jedině Provence -
Směs konopí a aromatických bylinek, která podporuje dobré trávení a dodává pokrmům typickou středomořskou chuť a vůni.
,,Tato kořenící směs u nás v kuchyni chybět prostě nesmí! S přítelem ji milujeme a rádi ji dáváme i formou zajímavého dárku pro své blízké." říká Kristýnka ze Zelené Země
Směs himalájské soli, květů konopí a chilli
Směs himalájské soli, květů a listů konopí, medvědího česneku a pepře
Směs himalájské soli, konopných květů a bylinek
Konopná sůl - originální dárek!
Pokud zrovna negrilujete, ale chystáte se na nějakou letní barbecue oslavu, určitě si myslíme, že s takovou konopnou solí hostitele zaručeně neurazíte! Jedná se o doplněk stravy, při kterém si můžete užít potencionální výhody konopí - především sole napomáhají rychlejšímu trávení a mají uvolňující účinky. A navíc je to opět tip pro Vás, jak do těla dostat úžasné CBD, které je v těchto solích obsaženo!
Grilovaná zelenina s konopným olejem
Jste také milovníci grilované zeleniny? Ať už je řeč o rajčátkách, paprikách, lilku, nebo cuketě - správnou chuť tomuto pokrmu jednoznačně dodá BIO konopný olej!
Návod na přípravu je velice jednoduchý, zeleninu umyjete, okrájíte, osolíte, opepříte a zakápnete olejem - mňam mňam :-)
BIO konopný olej prémiové kvality. Příjemná oříšková chuť a vůně. 250 ml
Konopný olej z ekologického zemědělství - prémiová kvalita a chuť. Vzniká ...
Autor článku:
Lucie Garabášová
Lucie je v Zelené Zemi již několik let, je autorkou konopné řady pro zvířata a narazit na ni můžete zejména v konopné poradně, kde radí především s užíváním CBD pro zvířata.
Lucie neustále rozšiřuje své vědomosti, navštěvuje různé kurzy a především se soustředí na pohybový aparát psů a koní a správnou výživu.
Ve svém volném čase pomáhá opuštěným zvířatům a zabývá se chovem amerických koní.
Pokud se chcete o Lucii dozvědět více, můžete se podívat na její Linkedln, případně i Facebookový profil.
Kontaktovat Lucii:
- Napište ji: lucie@zelenazeme.cz
- Zavolejte ji: +420 739 420 574
- Navštivte FB skupinku: Konopí pro zvířata